Cultuur

JV 2015 ©

Cultuur??


Jaja, niet verbaasd opkijken. Ook wij doen soms onverwachte dingen die je als cultuur kunt bestempelen. Zo dom zijn wij Brabo's nou ook weer niet....


Cultuur snuiven in Den Haag

Zaterdag 16 mei zijn we een dag cultuur gaan snuiven in Den Haag. Jos, Elisabeth, Jan en Anneke vertrokken na een welverdiend sigaretje rond 10 uur voor de lange rit naar het westen van ons land. Uiteraard moest er onderweg gestopt worden voor een bakkie koffie. Daar stond onze eerste verrassing al te wachten: poepen of pissen kost gewoon geld als je buiten Brabant komt! Nou, van die 50 cent heeft Jos dan ook uitgebreid gebruik gemaakt, de schade aan de pot was niet te overzien.

Aangekomen in Den Haag blijkt dat de parkeerplaatsen daar veel kleinder zijn dan bij ons. Dankzij het piepsysteem kon de auto gelukkig toch nog ergens tussengepropt worden.

Op weg naar de cultuur: Anton Corbijn heeft twee tentoonstellingen ingericht in Den Haag: de ene van popartiesten, de ander was kunst (maar ja, ook popartiesten volgens ons).  Bij wijze van bezuiniging drukt Anton  (bijna) al zijn foto's af in zwart/wit. Dat heeft wel een bijzondere uistraling. Want ons ook op viel is dat hij nog veel moet leren want regelmatig ontbreken de voeten  en/of een stuk hoofd van de gefotografeerde. Ach ja, alle begin is moeilijk. Dat Nederlanders een dom volk zijn hebben we ook kunnen zien: ze maken foto's van foto's; kennelijk nog nooit van downloaden gehoord.... De foto's waren overigens wel erg mooi om te zien. Antons stijl is natuurlijk uniek, duidelijk herkenbaar  en  brengt het mooiste van artiesten naar voren.Vooral de foto waarop U2 met de vaders staat, de prachtige portretten van Keith (Rolling Stones) en Metallica zijn de mooite waard.

Vervolgens ging de reis naar Scheetveningen. Dat ligt aan zee maar voordat je bij die zee bent moet je toch wel een verrekkus eind lopen hoor!  Ze hebben daar wel ontzettend veel eet- en drink tenten , de meeste vrij leeg. Wij hadden een tent gevonden die heerlijke broodjes kon serveren en daar hebben we lekker van zitten genieten! 

In Scheetveningen is schijnbaar maar één viswinkel want daar gaat iedereen vis halen. stikduur natuurlijk maar ja, dat snappen de mensen toch niet. Dus hup: bosje paling laten inpakken (tegen de stank) en  daarna als een speer terug richting Braboland. Onze chauffeur had voor een culturele route gekozen door het centrum van Den Haag maar het echte centrum is er niet meer; althans niet te vinden... Wel hebben we gezien dat er in Den Haag heel veel cultuur rondloopt.....

Aangekomen in het zonnige zuiden hebben we de dag in stijl afgesloten op een terrasje op het bomvolle horecaplein van Geldrop. Het is echt waar: bier, cola, thee... noem maar op: het smaakt beter in Geldrop!

Al met al een prachtige dag, wel vermoeiend maar dat komt denk ik omdat we een beetje ouwe lullen aan het worden zijn! Maar: voor herhaling vatbaar, zo'n cultuurreis!!